АБИ ХЛІБ НЕ ЗГОРІВ ПО ДОРОЗІ У ПІЧ

Жнива у розпалі. Щоб духмяний хліб потрапив на наші столи, необхідно дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки при збиранні та зберіганні врожаю.

Слід мати на увазі, що в період збирання врожаю категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися. Випалювання стерні та залишків соломи часто призводять до пожеж на сусідніх полях, вимкнення повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісосмугових насаджень. Державі завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. Відповідно до статті 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, лугів, пасовищ, тягне за собою адміністративну відповідальність.

Управління ДСНС України у Тернопільській області звертається до сільгоспвиробників із закликом не забувати про небезпеку, що може виникнути саме через нехтування правилами пожежної безпеки. Чи варто легковажити, тим самим наражаючи на небезпеку людське життя, майно та матеріальні цінності?

ВАЖЛИВО ПАМ’ЯТАТИ, ЩО ПОЖЕЖУ ЛЕГШЕ ПОПЕРЕДИТИ, НІЖ ПОГАСИТИ!

І, як доводить практика, перестороги рятувальників не є марними. Адже за лічені хвилини вогонь здатен звести нанівець багатоденну кропітку працю хлібороба.

Джерело: http://ternopil.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/7888.html