Вибір професії – виважений та обдуманий крок у житті

У кожного з нас є власні думки щодо майбутньої професії. Але разом із бажаннями та мріями необхідно враховувати ще й можливості, тобто знання, вміння, навички, стан здоров’я, а головне – потреби ринку праці.

Саме тому інтенсивну профорієнтаційну роботу служба зайнятості проводить з учнями шкіл, котрі стоять на порозі вибору майбутньої професійної діяльності.

Днями, фахівці з профорієнтації Збаразької районної філії Тернопільського ОЦЗ Наталія Олексюк та Неля Фарина провели зустрічі з учнями загальноосвітніх навчальних закладів с. Бодаки, с. Великі Вікнини, с. Котюжини. Під час зустрічі старшокласники почерпнули цікаву інформацію про те, як правильно вибрати професію та уникнути помилок, застосовуючи формулу «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА». Ознайомилися із професіями майбутнього. Зверталася увага на те, що головне – виважено та свідомо обирати фах, прислухаючись до себе, свого серця, розуміючи свої здібності та враховуючи перспективи працевлаштування. Адже, щоб стати успішним у тій чи іншій сфері діяльності, потрібно любити те, що робиш і отримувати від цього насолоду.

Школярам продемонстрували анімаційні профорієнтаційні відеоролики про професії, провели тестування з метою допомоги у виборі майбутньої професії.

Детальна інформація фахівців з профорієнтації дозволила учням зрозуміти, який безмежний світ професій, як потрібно себе поводити, аби не загубитися у ньому та досягти успіху.