Видатки на допомоги по вагітності та пологах зросли на 345 млн грн

фсс вагітністьФонд соціального страхування України прийняв на фінансування заяви-розрахунки для виплати допомог по вагітності та пологах на суму 3,4 млрд гривень упродовж трьох кварталів 2019 року. Це на 345,3 млн гривень, або 11,3% більше, ніж за той же період минулого року.

Загалом за оперативними даними заяви-розрахунки були подані страхувальниками для виплати допомог по вагітності та пологах для 116,6 тисяч жінок.

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах за підсумками перших 9 місяців цього року зріс на 23,5%.

Нагадаємо, Фонд фінансує зазначену допомогу для всіх працюючих жінок за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах. У загальних випадках тривалість такої відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів).

Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді.

Крім того, жінкам, віднесеним до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності терміном 180 календарних днів.

 

Пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України