Внесок малого бізнесу до місцевих скарбниць Тернопільщини – 171,8 млн грн єдиного податку

пн відсотокУ січні-лютому 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів Тернопільщини 171 млн 773,6 тис. грн єдиного податку, це на 10,3 млн грн більше, ніж очікувалося. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 6,8 відсотка або 10,9 млн гривень.

Єдиний податок – це сиситема оподаткування, яку охоче обирають представники малого бізнесу, приватні підприємці. Тож значна частка надходжень сплачена суб’єктами підприємницької діяльності – фізичними особами. Упродовж двох місяців цього року вони перерахували 116 млн 927,7 тис. грн єдиного податку, що на 11 млн 987,7 тис. грн більше, ніж очікувалося. Порівняно з січнем-лютим 2020 року надходження зросли на 13,8 млн грн або плюс 13,4 відсотка.

Юрособи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, перерахували цьогоріч 24 млн 524,7 тис. грн єдиного податку. Фактична сплата перевищила очікувані надходження на 3 млн гривень. Приріст платежу до минулого року склав 2,2 млн грн або плюс 9,6 відсотка.

Платники фіксованого сільськогосподарського податку, а це четверта група спрощенців, сплатили у січня-лютому 2021 року 30 млн 321,3 тис. грн єдиного податку.

Варто зазначити, що єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури. До того ж у місцевих бюджетах надходження єдиного податку – друге за важливістю джерело наповнення дохідної частини.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»