Всеукраїнський шашковий турнір пам’яті вишнівчанина Віктора Гнітецького

Три дні у Вишнівецькому ліцеї проходив Всеукраїнський турнір з шашок, присвячений пам’яті нашого земляка, майстра спорту Віктора Гнітецького. Розпочався він хвилиною мовчання. Ветерани шашкової дошки розповіли молодим учасникам і гостям турніру про Віктора Гнітецького, про його життя та успіхи у спорті.шашковий турнір гнітецького (2)

Привітали учасників змагань голова Тернопільського шахового клубу «Біла тура» Олег Іскра, а від Вишнівецької громади – провідний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Вишнівецької селищної ради Надія Заблоцька.

У напруженій боротьбі перемогу здобув майстер спорту з шашок Сергій Компанець з Києва, друге і третє місця посіли чернівецькі шашкісти -кандидати у майстри спорту Василь Паламарик та Ярослав Курилюк.

А далі турнірна таблиця виглядала так: четверте і нижчі місця відповідно посіли майстер спорту Юрій Тимофєєв з Києва, Тарас Турчин з Теребовлі, Володимир Денда з Чернівців, Андрій Слободний з Бережан, Роман Хабінець та Зеновій Польовий з Тернополя, Сава Цигипало з Кременця, Василь Гарнага зі Львова, Ростислав Шумський із Тернопільського району, Микола Гнатюк із Чернівців, Орест Палихата із Теребовлі, Георгій Демчук із Чернівців.

шашковий турнір гнітецького (1) шашковий турнір гнітецького (4)

Варто сказати, що змагання проходили без вікових обмежень. Приїхали із Теребовлі юні шашкісти – десятирічна Марія Тур і трохи старші її друзі Олександр Середа, Василь Тур, Мар’ян Паламар. Їхній тренер старається, щоб вихованці почувалися впевнено на змаганнях різних рівнів, щоб ставали в майбутньому їхніми переможцями.

Спонсорами змагань були голова асоціації підприємств Тернопільщини Михайло Ратушняк та Вишнівецький ліцей, який надав приміщення для змагань і гуртожиток для проживання спортсменів.

Переможців турніру було нагороджено призами, грамотами. Всі інші отримали заохочувальні грошові премії. Особливо були відмічені діти, котрі прийняли естафету турніру.

Для гостей Вишнівця було організовано екскурсію в Палац князів Вишневецьких. Вони були приємно вражені змінами, котрі відбулися і у Вишнівці з часу попереднього турніру.

шашковий турнір гнітецького (3)

На урочистому закритті турніру виступили заступник директора з навчально-виховної роботи Вишнівецького ліцею Едуард Сидор та заступник голови Вишнівецької об’єднаної територіальної громади Віталій Рись.

ГАННА БАРВА