ДНЗ Вишнівецький ПЛ відзначає день вишиванки

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ – щорічно відзначається у третій четвер травня. Цього року свято припадає на 17 ТРАВНЯ.
Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна студентка Чернівецього університету, надихнувшись прикладом свого друга, який постійно носив вишиту сорочку в повсякденному вбранні. У 2006 році вперше відбулось це скромне свято — частина студентів університету та його викладачів підтримали ініціативу і прийшли на навчання у своїх вишиванках. Саме їм ми завдячуємо появі такого яскравого свята, масштаби якого щорічно зростають.
Краса та неповторність вишиванки вражає!
Всесвітньо відомі актори, музиканти, моделі уже давно мають в гардеробі цей модний одяг з українським орнаментом.
Серед шанувальників нашого одягу, такі зірки як Мадонна, Міла Куніс, Діта фон Тіз, Сандра Буллок, Різ Уізерспун, Кейт Мосс, Джекі Чан, Ніколь Кідман. Одна з найпопулярніших поп-виконавець Адель – позувала у вишиванці для журналу VOGUE.
Але все ж першим модником, який почав носити вишиванку, як повсякденний сучасний елемент гардеробу, став українець. А саме Іван Франко, котрий так і зображений на 20 українських гривнях — в сучасному піджаку, одягненому на вишиванку.
Учні та вчителі,майстри в\н та вихователі, працівники бухгалтерії та їдальні ДНЗ “Вишнівецький ПЛ” також люблять у святкові дні похизуватися вишитими сорочками. Погляньте, які ми красунчики ! )):

P.S. Найталановитіша рукодільниця у нашому ліцеї- викладач української мови та літератури Бабачук Людмила Іванівна. Асортименту та красі її вишиванок можна лише позаздрити!