ЗА ПРОЗОРІ МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ

Ознайомитися з “Бюджетом для громадян 2018” Вишнівецької ОТГ можна за посиланням.

4 листопада ц. р. у сквері Шевченка, що у Вишнівці, небайдужих людей місцевої об’єднаної територіальної громади зібрала мрія: бачити в майбутньому свою громаду ще успішнішою, багатшою, благоустроєнішою, з високим рівнем освіти, охорони здоров’я, чистим довкіллям, працевлаштованою молоддю, захищеною старістю.

Звичайно, це робота не одного дня, навіть року. Та крок за кроком зміни в ОТГ будуть все відчутніші. На цьому наголосив у своєму виступі перед учасниками зібрання голова громади Володимир Кравець. Що на вірному шляху підтверджує досвід роботи двох попередніх років, в тому числі і 2018-го, котрий ще не завершився, але вже є можливість аналізувати, відзначати та поширювати кращі практики в освіті, культурі тощо. А новаторам у цих сферах обмінюватись досвідом.

Теперішня зустріч переслідувала мету поінформувати населення про напрямки спрямування бюджету Вишнівецької ОТГ у 2018 -ому та визначитись із пріоритетами на 2019-ий рік. Бо так постановили із перших днів існування ОТГ: всі питання вирішувати колегіально, щоб не лише старости сіл чи адмінкорпус громади визначав першочергові напрямки розвитку, використання коштів тощо. А кожен активний член об’єднання висловлював своє бачення у вирішенні того чи іншого напрямку розвитку.

Цій меті послужать і роздані матеріали, буклети, в яких розповідалось, як громадяни можуть впливати на бюджет, а також у доступній формі – з чого складається бюджет ОТГ 2018- го року і в яких напрямках витрачались кошти у кожному населеному пункті громади. Люди мали можливість спілкуватись із головою, заступниками ОТГ та внести пропозиції до бюджету 2019-го року. Володимир Кравець сказав, що вже намічається перевиконання бюджету ОТГ в цьому році.

У зустрічі взяли участь експерти «За прозорі місцеві бюджети» від програми «Добре» Микола Орлов та Марія Орлова.
Прикрасив свято великий торт, спечений гарною господинею, депутатом Вишнівецькою ОТГ Оксаною Рись. Частували всіх присутніх, кожен отримав свою часточку. Хтось весело резюмував: так і наш бюджет у наступному році, як і цьогоріч, буде розприділено справедливо. Спільно визначимо першочергові потреби сіл, селища.

Жителями громади було подано 40 анкет, в яких було 94 пропозиції до бюджету на 2019 рік. Найбільше турбує громадян

  • ремонт доріг – 21 пропозиція;
  • ремонт шкіл та благоустрій шкільних територій – 16;
  • вуличне освітлення – 14;
  • встановлення сміттєвих баків та вивіз побутових відходів – 6;
  • капітальний ремонт будинків культури – 6;
  • створення місць для активного та безпечного відпочинку дітей, в тому числі біля водоймищ – 4, та інші пропозиції.

Всі пропозиції, подані громадянами, розглядатимуться бюджетною комісією при підготовці бюджету Вишнівецької селищної ради на 2019 рік. Результати розгляду будуть оприлюднені на сайті громади.

Прийом пропозицій не завершено! Свої ідеї до бюджету-2019 Ви можете подати on-line за посиланням до 19 листопада 2018 року.

АННА ПОЛЯНКО