Збаразьке відділення УЕГГ повідомляє!

ШАНОВНІ ПОБУТОВІ СПОЖИВАЧІ ПРИРОДНЬОГО ГАЗУ!

Для подачі показників лічильника засобами мобільного зв’язку відкрилась багатоканальна лінія за номерами оператора Київстар 097-0-519-904, та МТС 095-5-519-904. Також показники можна подати на сайті ПрАТ «Тернопільгаз» через особистий кабінет.

Нагадуємо, що відповідно до п.4, глави, розділу IX Кодексу газорозподільних систем побутовий споживач, який за умовами договору розподілу природнього газу розраховується за лічильником газу, зобов’язаний щомісяця станом на 01 число місяця знімати фактичні показники лічильника газу та протягом п’яти діб (до 05 числа включно) надавати їх оператору ГРМ у спосіб, визначений договором розподілу природнього газу. У разі неотримання оператором ГРМ до 6 числа місяця, що настає за розрахунковим, показань лічильника газу та за умови, що лічильник газу не оснащений засобами дистанційної передачі даних, фактичний об’єм розподілу та споживання природнього газу по об’єкту споживача за розрахунковий період визначається оператором ГРМ на рівні планового місячного об’єму споживання.

Виправлення показників в абонентів, які не подали показники з 1 по 5 число, буде можливим лише після контрольного зняття показника працівниками Збаразького У ЕГГ. Наголошуємо, що працівники Збаразького У ЕГГ мають право здійснювати фотофіксацію показів.

Щодо держповірки лічильників, побутовий споживач зобов’язаний надати доступ для проведення робіт з демонтажу лічильника. У випадку відмови в доступі змінюється режим нарахування. Визначення об’єму спожитого природнього газу здійснюється за граничними об’ємами споживання природнього газу населенням з урахуванням усіх газових приладів і пристроїв за період з дня останнього контрольного зняття показів до дня забезпечення вільного доступу представниками оператора ГРМ для демонтажу лічильника газу. Періодична повірка, в тому числі демонтаж, монтаж, транспортування та ремонт лічильника проводиться за рахунок оператора ГРМ.

Звертаємо Вашу увагу, що v зв’язку із погіршенням погодних умов (сильні вітри, зниження температури, сніг з дощем) значно погіршується тяга у димових та вентиляційних каналах, або створюється зворотня тяга. Застерігаємо Вас: суворо дотримуйтесь правил користування газовими приладами, перевіряйте тягу перед початком та під час роботи приладів із відводом продуктів згорання у димохід, не використовуйте газові плити для опалення приміщення, бо це може призвести до отруєння чадним газом.

crop