На базі Старовишнівецької школи відбувся семінар-практикум “Універсальні можливості мистецтва в творчому розвитку учня”

5 грудня на базі Старовишнівецької школи I-III ст. відбувся інтегрований семінар – практикум для вчителів та керівників гуртків художньо-естетичного напрямку на тему «Універсальні можливості мистецтва в творчому розвитку учня». Метою зустрічі було показати форми роботи з учнями на уроках художньо-естетичного напрямку та позакласній гурткові роботі, спрямованих на розвиток естетичного смаку, емоцій, почуттів шляхом впровадження інноваційних методів навчання.

Сила вчителя – віра в себе, його свобода – відповідальність за власний розвиток, а здібності – культура самостворення. Саме тому педагоги Вишнівецької ОТГ у постійному пошуку шляхів самовдосконалення та підвищення фахової та педагогічної майстерності.

Методист МЦ – А. Кошак, під час теоретичної частини семінару-практикуму, поділилася досвідом щодо застосування різноманітних форм та технологій навчання, які дозволяють активізувати навчальну діяльність та творчу роботу з школярами з метою розвитку здібностей, креативності та критичного мислення.

Під час практичної частини роботи МО, майстерклас з виготовлення новорічних прикрас із фоамірану, провела керівник гуртка Старовишнівецької ЗОШ I-III ст. Осецька Неоніла Степанівна.

Вчитель образотворчого мистецтва Бутинської ЗОШ I-III ст. Тивонюк Лілія Анатоліївна, організувала творчий міні-проект «Релакс -абстракція», залучивши педагогів до активної діяльності, з метою виявлення творчого потенціалу вчителів художньо-естетичного циклу. Присутні були задоволені чудовою творчою атмосферою та демонстрацією цікавих, оригінальних робіт, виконаних власними руками.

Презентацію вокально-хорової роботи з дітьми на заняттях гуртка, майстер – клас із розспівування провела Алла Кошак, вчитель музичного мистецтва Старовишнівецької ЗОШ I-III ст.

Особливий інтерес учасників семінару-практикуму викликали діти – учасники дитячого хору молодших класів – «Усмішка», із його концертними художніми номерами, а також спільний проект із старшою групою зразкового хору «Дзвіночки». У їхньому виконанні прозвучали твори різної тематики, від дитячих естрадних пісень до творів на духовну тематику. І на завершення зустрічі прозвучали колядки – які навіяли тепло і затишок Різдвяних свят.