Проведення наради з питань взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади /04.03.2022/

держ прод спожив служба 23

На виконання листа Міністерства аграрної політики і продовольства України від 04.02.2022 № 21-1324-08/2292 та з метою профілактики отруєння бджіл, підвищення рівня обізнаності щодо вимог законодавства у сфері бджільництва департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації просить взяти участь представників районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад у проведенні нарад протягом лютого березня 2022 року за участі керівників та спеціалістів департаменту агропромислово розвитку, фахівців Держпродспоживслужби, фізичних осіб, суб’єктів господарювання, які використовують засоби захисту рослин та власників пасік.

На порядок денний включено питання:

  • Стан галузі бджільництва області та програма фінансової підтримки галузі АПК 2021-2022 роках.
  • Заходи направлені на попередження отруєння бджіл. Алгоритм дій пасічників з аграріями і органами місцевої влади у разі надходження скарг y стосовно порушення законодавства у частині застосування засобів захисту рослин.
  • Реєстрація та вимоги до пасік. Проведення планових та позапланових досліджень.

У Кременецькому районі онлайн-нарада за участю усіх територіальних громад відбудеться 4 березня 2022 року, початок об 11:00 год. Підключення до наради буде організовано у приміщенні Вишнівецької селищної ради. Зацікавлені особи можуть взяти участь у нараді звернувшись за годину до початку наради у каб. №3 – Відділ земельних відносин, ЖКГ та містобудування.