Профорієнтація молоді на Збаражчині – на сучасному рівні!

центр зайн логУ Збаразькій районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості відбулось перше засідання Діалогового майданчика з питань професійної орієнтації населення за участю представників влади та місцевого самоврядування, зацікавлених установ та роботодавців.

Директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук, відкриваючи засідання, наголосив на важливості профорієнтаційної роботи з молоддю та звернув увагу на проблему дисбалансу між попитом та пропозицією робочої сили на ринку праці.

«На території району планується створення нових підприємств, відтак і нових робочих місць із гідною заробітною платою», – долучився до діалогу голова Збаразької РДА Валерій Савчук.

Голова районної ради Світлана Боднар зауважила, що служба зайнятості постійно удосконалює надання соціальних послуг, використовуючи сучасні комунікаційні платформи. «Діалоговий майданчик – це один з механізмів вирішення проблем із зайнятістю та самовизначенням молоді, міграції робочої сили», – підкреслив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Андрій Синчишин.

Директор районної філії обласного центру зайнятості Василь Коваль зупинився на соціальних послугах служби зайнятості молоді. «Цьогоріч профорієнтаційними послугами Збаразької філії ОЦЗ вже скористалися більше 1,2 тис. краян», – зауважив керівник філії.

Директори Вишнівецького професійного ліцею та Тернопільського коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою розповіли про професії, яких навчають в цих закладах освіти. Методист районного методкабінету Наталія Лахман підняла питання надання навчальними закладами якісної освіти із врахуванням потреб роботодавців. Директор Збаразького РЦСССДМ Руслана Боднар звернула увагу присутніх на проблеми працевлаштування осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі; поінформувала про відповідну профорієнтаційну роботу спільно зі службою зайнятості.

Під час заходу сторони соціального партнерства обговорили спільні шляхи поліпшення та модернізації надання профорієнтаційних послуг населенню району, можливості проведення дитячого конкурсу «Моя вишита професія» та інших заходів, які сприятимуть молоді краю у професійному самовизначенні.

Начальник відділу активної підтримки

Наталія Олексюк