Про нас пишуть. Володимир Кравець: «Будуйте правову громаду, де працює закон та немає корупції, і ви будете мати результат!»

Щоби досягти результатів у будь-якій справі, потрібно ставити перед собою короткострокові та довгострокові пріоритети і рухатися в напрямку їх виконання. За таким принципом працює керівництво Вишнівецької громади. Про головні проекти в одній з найуспішніших громад Тернопільщини розповів її голова Володимир Кравець.

Очільник Вишнівецької громади виділив три основних напрямки, над якими працюватиме громада в найближчі роки.

– Найпроблемніші в нашій громаді  інфраструктурні об’єкти, а саме дороги. Вишнівець – це історичне містечко, куди приїздить багато туристів, і вони бачать, відверто кажучи, наші дороги в не дуже хорошому стані. Хоча ми за останні два роки виконали певні роботи в даному напрямку, однак власними силами важко постелити якісне асфальтове покриття. Вважаю, за наступні три кроки ми зможемо багато доріг відремонтувати. Будемо залучати громадськість, звертатимемось до Фонду регіонального розвитку, щоби допомогти нашій громаді з ремонтом та реконструкцією доріг, які проходять по наших населених пунктах, – сказав Володимир Кравець.

Другою у списку проблемних є сфера охорони здоров’я Вишнівецької громади.

– З первинною ланкою медицини проблем менше, маємо підписані декларації, є фінансування, залишилося тільки покращити саму медичну послугу. Натомість якщо брати вторинну ланку, то навіть спеціалісти поки до кінця не знають, як вона буде розвиватися. Говорять, що з 2020 року не відбуватиметься фінансування вторинної ланки так, як воно є сьогодні, мовляв, за пролікованого пацієнта, згідно з актом виконаних робіт, буде проводитись оплата. Але ми на це не зважаємо, тому будемо і її приводити до сучасних стандартів. У нас є поліклініка, де знаходяться сімейні лікарі, та окрема будівля лікарні, де є три відділення: терапевтичне, гінекологічне та дитяче. З травня ц. р. у поліклініці відбуватиметься повна реконструкція, починаючи з даху і закінчуючи подвір’ям. Будуть серйозні зміни в кабінетах, зокрема встановлено сучасне обладнання тощо. На сьогодні не готовий на 100% сказати, що буде з нашою «вторинкою», за місяць-другий визначимось і будемо приймати щодо неї принципове рішення. Очевидно, що це буде невеликий діагностично-лікувальний центр на 20-ть терапевтичних і 10-ть дитячих ліжок плюс гінекологічне відділення об’єднаємо з якимось іншим. Однозначно можу сказати, що лікарня залишиться, більшість працівників збережуть робочі місця, хоча не виключаю незначного скорочення (максимум 10%). Головне на сьогодні, щоби наші жителі отримали в лікарні якісні послуги, – відзначив Володимир Васильович.

І, звісно, велику увагу у Вишнівецькій громаді приділяють освіті.

– В освіті проблем менше, адже за відносно кроткий час там дуже багато чого зроблено. Думаю, через рік-два таке питання, що в освітянській галузі, в школах чи дитсадках щось доведеться робити, просто відпаде. На сьогодні у більшості навчальних закладах вікна замінено, дахи перекрито, ремонти зроблено, актові та спортивні зали оснащені всім необхідним, класи забезпечені мультимедійними дошками. Залишиться тільки працювати в напрямку, щоби педагогічний колектив давав правильну освіту та піклувався про учня, – мовить голова громади.

Володимир Кравець каже, що створення громади – це великий крок уперед.

– Громаду треба створювати і рухатися вперед! Не потрібно дивитися на голів адміністрацій, Прем’єрів чи Президентів, люди повинні добро робити на своїй землі. Повірте, ніхто за вас нічого не зробить! Хіба на початках чимось допоможе держава, може, якісь інвестори чи європейські програми, водночас у майбутньому потрібно розраховувати на свої сили. Будуйте правову країну, будуйте правову громаду, де працює закон та немає корупції і ви будете мати результат! – підсумував пан Кравець.

Віталій Попович
Джерело: Тижневик “Номер один”