Про нас пишуть. Ремонти у школах, дитячий садок і майданчики – ось чим пишається голова Вишнівецької громади Володимир Кравець

У Вишнівецькій ОТГ роблять ставку на молодих та ініціативних, тому не забувають і про освіту, і про розвиток спорту


Реконструкцію на другому поверсі Вишнівецької школи зробили торік. Тепер там – світло, просторо і сучасно

Очевидними змінами і помітними успіхами, досягнутими в освітній галузі лише за 2 останніх роки, найбільше пишаються у Вишнівецькій об’єднаній територіальній громаді. Там дійсно перекрили дахи у 4-х загальноосвітніх школах. Зробили капітальний ремонт у їдальні та харчоблоку Бодаківської школи.

Окрім того, на її базі запрацював новий дитячий садочок, який уже відвідують 24 малюки. Однак це далеко не всі реалізовані плани, адже освітянська галузь – у пріоритеті в голови Вишнівецької громади Володимира Кравця.

– Ми створили відділ освіти, який працює дуже успішно. Думаю, це найбільше надбання, яке у нас є, – каже очільник ОТГ. – Непогано і спорт розвивається, і культура, проте найкращі справи у нас – в середній і дошкільній освіті. Ми вже зробили багато ремонтів. Тішить те, що є ресурс, потенціал. Є хороші педагогічні колективи, які забезпечують очевидний результат.


Змінити директорів у навчальних закладах Вишнівця не змогли б без допомоги адвоката Віталія Горби

Утім реалізувати все заплановане головою ОТГ було непросто. Приміщення шкіл і садочків потребували ремонту, сучасних меблів і нового оснащення. Гроші на це знайшли у бюджеті селища, а також – завдяки співпраці керівництва Вишнівця із українськими і міжнародними партнерами. Але залишалася основна проблема – зміна директорів у навчальних закладах. Адже очолити педагогічні колективи повинні були молоді і креативні кадри. Тож у Вишнівці пішли власним шляхом, розробивши локальні правові акти, зокрема Положення про прийняття на посаду керівників закладів освіти, а також внесли зміни до статутів місцевих шкіл. Опікувався цією роботою адвокат Віталій Горба.

– Після того, як головою Вишнівецької громади обрали Володимира Кравця, з новою гостротою постало питання, яке він поставив перед собою ще від часу виборів, – розповідає пан Горба. – У своїй програмі він обіцяв створити можливість доступу до керівних посад усім, хто цього гідний. Тому, не очікуючи нового Закону «Про освіту», де у проекті передбачили конкурсний відбір керівників навчальних закладів, ми пішли на випередження. Тож врешті заклади освіти очолили нові директори.

Зокрема Вишнівецьку комунальну загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів очолила Валентина Яковлєва. На посаду директора Старовишнівецької школи призначили Ілону Миндзар. Відтоді трансформації у навчальних закладах почали набирати обертів. І першочергово керівництво громади взялося за ремонти. Обличчя шкіл відтоді змінилося кардинально (див. на фото – авт.).

Так у Старовишнівецькій школі відремонтували спортивний і актовий зали. На додачу здійснили ремонт у всіх приміщеннях і відкрили п’яту групу у Вишнівецькому закладі дошкільної освіти «Малятко». У самому Вишнівці, а також у селах Кинахівці і Бутин облаштували дитячі майданчики, а також провели поточні ремонти у кімнатах для занять першокласників. Оскільки у Вишнівецькій ОТГ роблять ставку на молодих та ініціативних, тому не забувають і про розвиток спорту. Насамперед ідеться про сучасний європейського типу стадіон «Вишнівець», де не лише відбуваються футбольні матчі, а й різні заходи.


Ось такий вигляд у Старовишнівецькій школі нині має оновлена актова зала. Для неї купили і меблі, і нову акустичну систему, і спеціальне освітлення

Надія Новак