РОБОТОДАВЦІ МАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ ОДЕРЖАТИ КОМПЕНСАЦІЮ ЄСВ!

Одним з напрямків стимулювання роботодавців щодо створення нових робочих місць Законом України «Про зайнятість населення» передбачена щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні з числа зареєстрованих безробітних на нові робочі місця строком не менше, ніж на два роки за направленням служби зайнятості.
У відповідності до статті 26 та частини другої статті 27 Закону України «Про зайнятість населення» постановою КМУ від 15.04.2013 року №347 затверджений «Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
Дія Порядку не поширюється на бюджетні установи.
Запрошуємо Вас до співпраці:
– якщо Ви є суб’єктом малого підприємництва та працевлаштовуєте на нові робочі місця за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних в пріоритетних галузях економічної діяльності.
– якщо Ви працевлаштовуєте на нове робоче місце особу, яка має додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню: молодь, яка припинила навчання і вперше приймається на роботу; учасники бойових дій; особи, яким до настання пенсії за віком залишилося 10 і менше років; один з батьків який має на утриманні дитину до 6 років та ін.
Компенсація роботодавцю виплачується протягом одного року з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного, за умови коли роботодавець не має заборгованості з сплати єдиного внеску та не порушено справу про банкрутство (не встановлено банкрутство).
У разі звільнення працівника, за якого виплачується компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін до закінчення 2-х річного строку – сума виплаченої компенсації повертається роботодавцем у повному обсязі до Фонду ЗДССВБ, або на місце звільненого працівника за направленням служби зайнятості працевлаштовується інший працівник із зазначених Порядком категорій.