Театралізована діяльність за творами Василя Сухомлинського в Старовишнівецькому дитсадку “Ластівка”

Діти – найбільше щастя і радість у житті. Їх безпосередність і цікаві очі, веселий сміх, життєрадісні обличчя не можуть не зворушити душу. Щоб вони виросли справжніми людьми, дорослим потрібно вкласти багато сил, мудрості, щирості, любові ,терпіння і доброти в їхні серця.

Наразі, педагогічна спадщина В.О.Сухомлинського і є тим цілющим, невичерпним джерелом, що подає дітям загальнолюдські цінності й високу мораль не у вигляді сухих і нудних повчань та наказів, а в такій словесно – емоційній формі, яка невимушено підводить дітей до самостійного висновку:  чому лише позитивні вчинки сприяють справжній  радості та задоволенню. У цьому переконали присутніх педагоги Старовишнівецького ЗДО «Ластівка» 19 березня під час методичного об’єднання. За допомогою художнього слова видатного педагога можна доторкнутися до найтонших струн дитячої душі, зародити в ній любов до  прекрасного. Свою доброту та чуйність продемонстрували діти під час драматизації творів «Добре слово», «Сьома дочка». Вдало підібраний музичний репертуар, костюми для дітей, декорації, художні твори «Їжачок та старий пень», «Зелений луг, квіти та метелики», «Чому бринять сніжинки» – все це допомогло  дітям поринути в світ казки.

В роботі засідання  взяла участь методист з дошкільної освіти Баюрська Г.Д., яка зазначила, що вивчення та впровадження досвіду В.Сухомлинського в практику роботи сучасних закладів освіти є цінним для педагогів, які прагнуть виховувати дітей справжніми людьми здатними робити добро й творити красу на рідній землі.