Тернопільщину відвідав радник Міністра юстиції П. Петренка Ігор Алексєєв

Ігор Алексєєв зустрівся з мешканцями Скалатської ОТГ

В рамках свого візиту на Тернопільщину радник Міністра юстиції, народний депутат України Ігор Алексєєв у приміщенні Скалатської міської ради провів зустріч з громадянами та поспілкувався зі старостами населених пунктів, які входять в об’єднану територіальну громаду, аби дізнатися їх думку про втілення в життя реформи децентралізації, а також про те, що потрібно зробити, аби поліпшити життя мешканців ОТГ. Цікавою для присутніх стала розповідь про впровадження ініціатив Міністерства юстиції, підтримання кампаній щодо булінгу, аліментів Верховною Радою та закріплення їх на законодавчому рівні.

Серед іншого, торкнулися питань подальших перспектив реалізації децентралізації на місцях, справляння податку на надра та дохідної частини бюджету громади, оренди землі, стану доріг, медичних послуг, доступу фахівців ЦНАПУ до реєстрів Мін’юсту та інші питання, що допоможуть забезпечити належний рівень розвитку ОТГ. Також обговорили можливість впровадження в м. Скалат послуги «Шлюб за добу».

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

«Ювілейне весілля»: у Скалатському замку відбулася церемонія повторного одруження

Через 35 років – знову на весільний рушник. В такий спосіб відзначило «коралову» річницю сімейного життя подружжя Івана та Софії Магметів зі Скалата. Завдяки послузі Мін’юсту «Ювілейне весілля» вони змогли в урочистій атмосфері, біля веж Скалатського замку, ще раз, тепер вже в присутності дітей та онуків, повторити свої весільні обітниці та отримати нове свідоцтво про шлюб.

Привітати ювілярів зі святом прийшли рідні, друзі та колеги. Відвідав церемонію і народний депутат України, радник Міністра юстиції Ігор Алексєєв: «Я бажаю, щоб з часом ви разом відсвяткували «червоне весілля» – це 100 років спільного життя. Це непросто, це ще довго, але ваша любов, ваше єднання і вся ваша взаємна підтримка, – я думаю, що у вас всі абсолютно можливості є для цього. Тому ми вас вітаємо, вітаємо з вашим весіллям, і дуже щиро дякуємо за ваше запрошення, за можливість виступити і вас привітати».

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області