Тернопільщину відвідав радник Міністра юстиції Павла Петренка

24 червня 2019 року Тернопільщину відвідав радник Міністра юстиції, народний депутат України Андрій Помазанов. В рамках робочого візиту посадовець завітав у Збаразьку виправну колонію (№63), що знаходиться на території села Доброводи Збаразького району. Жіноча установа може вмістити 580 ув’язнених. Наразі там відбувають покарання понад 220 жінок.

Серед іншого, Андрій Помазанов оглянув, в яких умовах живуть і працюють засуджені. До слова, підприємство установи спеціалізується на швейному виробництві. Жінки, які відбувають покарання, можуть навіть здобути відповідну професію. Крім того, в колонії діє виробнича лінія японської компанії  “Fujikura”.

Також Андрій Помазанов зустрівся з ув’язненими та надав їм юридичні консультації. Зокрема, жінки зверталися щодо відновлення документів, сплати аліментів, нюансів умовно-дострокового звільнення, тощо. Додамо, в ході візиту вдалося вирішити проблему однієї із засуджених. Жінці вручили витяг з Державного реєстру актів цивільного стану, завдяки якому вона зможе в подальшому отримати втрачені документи.

В рамках свого візиту на Тернопільщину радник Міністра юстиції Андрій Помазанов відвідав юридичний факультет Тернопільського національного економічного університету. Наразі там лише на денній формі навчаються близько півтори тисячі студентів. На факультеті готують фахівців за різними спеціальностями: “Міжнародне право”, “Правоохоронна діяльність”, “Економічна безпека та фінансові розслідування”, “Право”, “Соціальна робота”, “Документознавство та інформаційна діяльність”, “Психологія” , “Управління фінансово-економічною безпекою” , “Управління соціальним закладом” , “Педагогіка вищої школи” , “Менеджмент соціокультурної діяльності” , “Політологія” , “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії”.

В ході візиту Андрій Помазанов поспілкувався зі студентами факультету.  Під час зустрічі, зокрема, обговорили питання юридичної освіти та перспективи розвитку системи юстиції. Також радник Міністра юстиції побажав студентам нехай важкої та кропіткої, однак — результативної роботи. “Кожен з вас, якщо буде працювати, якщо буде правильно ставити пріоритети в житті, він і завершить навчання на “відмінно”, і знайде хорошу роботу, і доб’ється всього в житті. Не обов’язково стати політиком, депутатом, держслужбовцем великим. Він повинен досягнути тієї мети, яку він собі поставить. Тільки так — складною роботою”, – зазначив Андрій Помазанов.

Також посадовцю продемонстрували матеріально-технічну базу юридичного факультету, ознайомили з особливостями навчального процесу та розповіли про здобутки студентів.

Юридичний факультет_фото

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області