Третя сесія освітньої програми “Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики”

ФІНАЛЬНІ АКОРДИ УНІКАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ
ІІІ сесія освітньої програми “Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики” розпочалася 13 серпня у Тернополі інтерактивним змістовним тренінгом від Івана Омеляна на тему “Організація діяльності молодіжних громадських організацій”.
Учасники отримали змогу “прокачати” кожен крок від появи ініціативної групи, яка ставить перед собою конкретну мету, до створення дієвої громадської організації з напрацьованою організаційною структурою та розробленою стратегією розвитку. 

Важливі етапи побудови діяльності ГО:

  • налагодження внутрішньої комунікації;
  • організація роботи;
  • залучення ресурсів;
  • зовнішня комунікація;
  • організаційний розвиток.

Дієва громадська організація може стати тим соціальним ліфтом, який буде піднімати молодь по сходинах до успіху. Для цього потрібно створити в громадах мікроклімат, який сприятиме виникненню і розвитку таких молодіжних ГО, де кожен член розуміє її реальну мету і завдання.
Обов”язкова умова – наявність відкритого публічного простору, де можна зустрічатися, обговорювати ідеї, отримати допомогу і підтримку. Таке місце може стати своєрідним третім простором, що надаватиме додану вартість для молоді за рахунок неформальної освіти.
Отримані знання надзвичайно важливі для людей, які працюють з молоддю та відповідають за впровадження молодіжної політики в ОТГ, адже це конкретна зона відповідальності діючої влади – знайти канали комунікації та співпраці з тими, хто вже завтра може очолити громаду, щоб разом планувати майбутнє і розвивати ті сфери, які пропонують молоді люди.
Програма проходить за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, та партнерства Міністерства молоді та спорту та Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму. Організованої громадською організацією Освітньо-аналітичний центр розвитку громад та Тернопільським національним економічним університетом.