Фонд соціального страхування України профінансує медико-соціальні послуги і допомоги для потерпілих за увесь період, упродовж якого видатки було призупинено

фсс лог 24Від сьогодні, 26 листопада, набув чинності Закон України «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 5 розділу II “Прикінцеві положення” Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”» № 941-IX, прийнятий Верховною Радою України 03.11.2020.

Документом відновлено фінансування Фондом соціального страхування України медичних і соціальних послуг, одноразових страхових виплат для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань, осіб з інвалідністю (членів їх сімей).

Також законом відновлено направлення на реабілітаційне лікування за рахунок коштів ФССУ працюючих українців після перенесених важких захворювань і травм.

Нагадаємо, на вимогу Закону України № 553-ІХ від 13.04.2020, з 18 квітня 2020 року Фонд призупиняв фінансування наведених статтей видатків.

Потерпілим на виробництві, особам з інвалідністю Фондом буде здійснено виплату нарахованих коштів на медико-соціальні послуги за увесь період, упродовж якого фінансування видатків було призупинено. Зокрема, буде перераховано кошти на здійснення спеціальних медичних, постійних сторонніх доглядів за потерпілими, а також побутове обслуговування; витрати на додаткове харчування; відшкодовано витрати за самостійно придбані лікарські засоби, вироби медичного призначення та гігієнічні вироби (підгузники або пелюшки).

Крім того, Фондом соціального страхування України буде виплачено одноразові допомоги потерпілим на виробництві або членам їх сімей у разі смерті потерпілих, які були нараховано упродовж періоду дії обмежень на фінансування.

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України