ЧИСТОТА І БЛАГОУСТРІЙ ГРОМАДИ – СПРАВА ЧЕСТІ ВСІХ ЇЇ ЖИТЕЛІВ

Весна вже пробудила природу, а значить настав час активно взятися за благоустрій.
Основні питання дотримання правил благоустрою громадянами населених пунктів:
Власники домогосподарств можуть використовувати територію власної садиби чи присадибної ділянки не порушуючи права та інтереси інших жителів та користувачів загальних територій.
Забороняється складувати та утримувати будівельні матеріали (цеглу, пісок, труби, стовпи, панелі, щебінь, ґрунт, глину), солому, гній, жом, хмиз, каміння, гілки та інші побутові відходи і сміття, копати ями (без дозволу), канави та спалювати сміття на вулицях, прилеглих придворових ділянках приватних домоволодінь та прибудинкових територіях багатоквартирних будинків.
У разі необхідності власник приватного домоволодіння може за письмовою заявою отримати дозвіл селищної ради на тимчасове розміщення будматеріалів на прилеглій прибудинковій території на термін не більше 30 днів із дня видачі дозволу за умови відповідного огородження та розташування будматеріалів
Забороняється вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, траву, гілки, ґрунт, листя.
Власник садиби, на якій, ростуть зелені насадження – дерева, кущі зобов’язаний обрізати гілля по створу тротуару (проїжджої частини) та на висоту не менше 2,5 м над тротуаром і не менше 3,5 м над дорогою.
Прибирання від опалого листя та гілок на тротуарі та проїжджій частині регулярно проводить власник дерева.
Під час перевірок виконання правил благоустрою та виявлених порушень інспектором дається припис для ліквідації виявлених недоліків з конкретним терміном виконання, чи складається протокол про адміністративне правопорушення. Згідно кодексу України про адмінпорушення сума штрафу за порушення вимог правил благоустрою складає від 340 грн до 1360 грн.
Ознайомитись із Правилами благоустрою, дотримання чистоти та громадського порядку на території Вишнівецької селищної ради можна на сайті громади за посиланням:
Закликаємо всіх жителів громади бути законопослушними, не створювати незручності для інших, та берегти свій бюджет.