29 серпня відбулося засідання 26 сесії Вишнівецької селищної ради ОТГ

29 серпня 2018 року працювала двадцять шоста сесія восьмого скликання Вишнівецької селищної ради ОТГ.

Депутати розглянули дев’ять питань. Першим був звіт начальника відділу фінансів та бухгалтерського обліку-головного бухгалтера Оксани Янкової «Про виконання бюджету Вишнівецької селищної ради за перше півріччя 2018 року».

Затверджено звіт по доходах в сумі 24771,3 тисячі грн. і по видатках – 24049,2 тис. грн., з перевищенням доходів на 722,1 тисячі гривень.

Заслухали і прийняли рішення «Про укладення угоди в наданні субвенції районному бюджету із бюджету селищної ради ОТГ. Було внесено зміни до рішення селищної ради від 22.12.2017 року № 377 «Про селищний бюджет на 2018 рік».

Враховуючи пропозицію селищного голови, висновки та рекомендації постійної комісії селищної ради з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, вирішили збільшити обсяг доходів загального фонду в сумі 500 тисяч гривень. Це за рахунок податку на доходи фізичних осіб, на нерухоме майно, частини чистого прибутку комунальних унітарних підприємств та їх об’єднань, адміністративних штрафів тощо.

26 сесія (2)

Внесли зміни і до рішення сесії селищної ради від 14 травня 2017 року № 497 «Про затвердження положення про Громадський бюджет». Тут доповідала заступник селищного голови Юлія Цимбалюк. Люди можуть подавати проекти на 20 тисяч і до 60 тисяч гривень, й реалізовуватись вони можуть не у 2020 році, як намічалось раніше, а вже із 2019 року.

Також внесено зміни до рішення сесії селищної ради від 22 грудня 2017 року №381 «Про затвердження положення про електронні петиції». Зменшено поріг: вже не 100, а 50 голосів громадян громади потрібно для того, щоб їхня пропозиція розглядалась на сесії селищної ради.

З метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій органів місцевого самоврядування щодо захисту прав та законних інтересів територіальних громад, сприяння місцевому та регіональному розвитку, керуючись чинним законодавством, депутати вирішили вступити в члени Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України». Доручено представляти інтереси громади її голові Володимиру Кравцю.

26 сесія (1)

Йшлося і про харчування школярів. Пройшло здорожчення продуктів харчування, зокрема молока. Отож було встановлено вартість харчування вихованців дошкільних навчальних закладів ОТГ та пільгові умови батьківської оплати з 1 вересня 2018 року. Отже, вартість харчування однієї дитини в день в ДНЗ зросла на п’ять гривень і складає 25 гривень. Затверджено пільгові категорії сімей, чиї діти харчуватимуться безкоштовно або за 50 відсотків вартості.

Розглядались і земельні питання.

В «Різному» депутати обговорювали питання ремонту доріг, благоустрою, встановлення смітників по вулицях селища і сіл громади тощо.

Хвилиною пам’яті депутати вшанували загиблих в Іловайському “котлі” в 2014 році.

ГАННА БАРВА