У ЗБАРАЖІ ВІДЗНАЧИЛИ КРАЩИХ РЯТУВАЛЬНИКІВ РАЙОНУ

З нагоди Дня рятувальника в актовій залі Збаразької музичної школи у середу, 19 вересня, зібралася велика, дружна команда вогнеборців краю. З професійним святом їх привітали керівники Збаразької РДА, районної, міської, Вишнівецької селищної і сільських рад.

42133586_1929384020700883_4723848771534848000_n

Учасники урочистого зібрання переглянули документальний фільм про масштабну пожежу, що сталася 23 червня цього року у Збаражі на вулиці Заводській у районі бази Зарубинецького спиртзаводу. Під час подолання наслідків біди рятувальники Збаражчини продемонстрували свої найкращі професійні і людські якості. Діяти потрібно було в умовах потенційної загрози руйнування десяти резервуарів з біоетанолом. Пожежні не допустили, аби 470 тонн вибухонебезпечної речовини, що зберігалася у резервуарах, вибухнули, спричинивши тим самим непередбачувані наслідки для сотень жителів приватних будинків, розташованих поблизу бази. Для ліквідації пожежі у виробничому приміщенні спиртбази залучили близько 20 одиниць техніки, 63 рятувальників, пожежний поїзд.

На допомогу збаразьким вогнеборцям тоді прийшли рятувальники Нижчелуб’янської сільської і Вишнівецької селищної ради. Спільними зусиллями мужні чоловіки впоралися зі стихією, вберегли життя і майно збаражан.

Під час урочистостей грамотами Тернопільського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, органів місцевої влади були відзначені професіонали, які цілодобово підтримують бойову готовність до боротьби з незваним лихом. Ризикуючи власним життям і здоров’ям, вони та їхні колеги готові у будь-яку мить надати допомогу тим, хто її потребує.

 

Серед відзначених були і члени місцевої пожежної команди Вишнівецької селищної ради Володимир Климчук, Микола Горошко, Руслан Король, Віктор Сидорук, Юрій Янік, Тарас Сеник. За підтримку і вагомий внесок у розвиток місцевої пожежної охорони подякою нагороджено тренера юних рятувальників Вишнівця Ярослава Луб’янецького. Грамоти землякам вручила заступник Вишнівецького селищного голови Юлія Цимбалюк. Вона щиро привітала усіх присутніх у залі рятувальників із професійним святом, побажала їм міцного здоров’я, достатку, сімейного затишку і поменше тривожних викликів.

 

СВІТЛАНА БЕРЕЗІВСЬКА