Завітала осінь-чарівниця у Бутинський дитсадок “Дзвіночок”

Ще недавно в небі синім
Пролітали журавлі.
А сьогодні в безгомінні
Ходить осінь по землі.

Ніби сонцем вщерть налиті
На гілках висять плоди,
У багрянім жовтім листі
Мріють веснами сади.

І від краю і до краю,
Від двора і до двора
Золотого урожаю
Знов до нас прийшла пора.

…Панує осінь. Пора, яку ще називають золотою.

   Довкола усе змінюється. Осінь, мов художниця, розмалювала дерева в жовто-червоний колір. Листя поволі опадає на землю. Трава висохла, стала темно-зеленою, де-не-де коричневою. Птахи відлетіли в теплі краї, не чути їхнього голосного співу. Горобці злітаються на червону горобину та калину.

   Людям осінь принесла щедрий урожай. У садах і городах  доспіли овочі і фрукти.   Осінь можна назвати чарівницею.

Ось і до нас в садочок завітала осінь-чарівниця. Організована виставка доробок з природних матеріалів. Діти з батьками попрацювали на славу. Тут і їжачки, і гусениці, і лісові хатинки, і поросятка, і кораблі, і навіть чарівна карета. Пахне в садочку осінь. Запашні яблука, гарбузи і різнобарвні квіти.

Насолоджуючись останніми теплими, осінніми днями діти разом з вихователями  ходили на екскурсію до лісу. Осінній ліс це – казка. Як же раділи малюки, коли під ногами шелестіло листя.  Слухали спів птахів, збирали листочки. Бачили білку, яка гризла горішки. Здалеку помітили зайця, що вибігав з гущавини лісу. Спостерігали за роботою працьовитого дятла.

Грали веселі рухливі ігри «Ходімо до берези», «Знайди такий листок, як на дереві», «Підемо і знайдемо». Кожен з дітей запам’ятає цю осінню пригоду надовго.

Мар’яна Новіцька