Як враховані пропозиції жителів Вишнівецької ОТГ у бюджеті на 2019 рік?

У листопаді 2018 року при підтримці експертів громадського партнерства «За прозорі бюджети» Миколи та Марії Орлових у смт. Вишнівець в рамках програми DOBRE був проведений інформаційно-просвітницький захід «Впливай на бюджет своєї громади!», суть якого полягала у зборі пропозицій від жителів громади до бюджету Вишнівецької ОТГ на 2019 рік. Крім жителів ОТГ, участь в заході взяли Володимир Кравець, голова Вишнівецької ОТГ, заступники селищного голови Віталій Рись та Юлія Цимбалюк, старости та працівники Вишнівецької селищної ради. Присутні мали можливість поспілкуватися із експертами та керівництвом громади у неформальній обстановці та отримати інформаційні буклети «Бюджет для громадян».

В результаті понад 50 мешканців Вишнівецької ОТГ подали свої пропозиції до бюджету.  Більшість запитів стосувалися ремонту доріг, освітлення вулиць, благоустрою території та облаштування відпочинкових зон для дітей.

При формуванні бюджету громади на 2019 рік було максимально враховано пропозиції від жителів громади, старост,  бюджетні запити підвідомчих установ та закладів відповідно до чинного законодавства.

Надається короткий перелік врахованих пропозицій громадян щодо вирішення окремих питань життєдіяльності Вишнівецької  ОТГ у 2019 році.

 

Пропозиція

 

Рішення щодо врахування Сума
Ремонт доріг по всій ОТГ В бюджеті закладено кошти на щебінь 350000 грн.
Освітлення вулиць Яблунева, Весела, Збаразька с.Старий Вишнівець Було зроблено освітлення даних вулиць в грудні 2018 року.
Освітлення вулиць с.Бодаки, вул.Липник с.Федьківці Розробляються проекти відновлення вуличного освітлення Виділено 50000 грн.
Облаштувати дитячий майданчик с.Кинахівці Дитячий майданчик встановлений в кінці листопада 2018 року
Зона відпочинку для дітей в с.Бодаки В квітні заплановано встановити дитячий майданчик біля школи в с.Бодаки . Майданчик закуплений.
Облаштування спортивного майданчика біля Старовишнівецької ЗОШ В 2019 році заплановано спільно із програмою DOBRE встановлення 4 майданчиків із вуличними тренажерами біля всіх шкіл громади. Виділено 60000 грн на встановлення майданчиків.
Розробити нову нормативно-грошову оцінку землі Заключено договори з Інститутом землеустрою на виготовлення нормативно-грошової оцінки землі по всіх населених пунктах громади. Виділено 20000 грн +30000 грн розподілено із вільних залишків.
Відремонтувати вул.Почаївську Розпочинається вирізка дерев, які заважають проведенню ремонту вулиці. Заплановано ремонт вулиці за позабюджетні кошти.
Встановити смітники В квітні-травні 2019 року будуть встановлені криті площадки із контейнерами для сміття.
Технічне забезпечення шкіл (комп’ютери, мультимедійні дошки , проектори) Закуплено в грудні 2018 року на всі ЗОШ громади інтерактивні дошки, проектори, екрани, проекторні столики, ноутбуки. Витрачено на закупку 301502 грн.