Оновлено дорогу між Вишнівцем і Старим Вишнівцем

Капітальний ремонт покриття проїзду між вулицею Шлях села Старий Вишнівець до вулиці Корибутів смт. Вишнівець для багатьох було приємністю, а для багатьох навіть великим здивуванням. Ця, в усіх розуміннях, стара дорога (в історичному аспекті і експлуатації дорожнього покриття) є важливою артерією між двома найбільш населеними пунктами Вишнівецької громади. Сотні людей щодня курсують греблею Горині туди-сюди: до навчальних закладів, до крамниць, на базар, до поліклініки, до своїх місць роботи. Тепер з’явилась надія, що ходитимуть по тій дорозі не лише за потребою, а й просто на променад, бо в майбутньому там планується відпочинкова зона з відповідним облаштуванням. Так, це правда. Так, у Вишнівці.

Для початку роз’яснимо для читачів, що будь-яка ремонтна робота дороги чи будівель починається не з «взяли лопати, стали та й робимо». В державі, (будь-якій) все планується, затверджується, складається кошторис, створюється проект робіт, витрати на експертизу, здійснюється авторський нагляд та технічний нагляд – за все це потрібно платити різним державним установам, завершуючи податком на додану вартість. І лише потім проводиться тендер, визначається підрядник, закуповуються будівельні матеріали і починаються роботи.

На ремонті цієї дороги в різні дні задіяні автогрейдери, бортові автомобілі, віброущільнювачі, пересувні електростанції, самохідні дорожні котки, автокрани, навантажувачі, пересувні розчинозмішувачі.

Звичайно, пересічного подорожнього не цікавить клас щебеневої суміші, чи марка щебеню-висівок, чи якої товщини будуть використані бетонні бордюри для тротуару – головне, щоб функціонально й гарно, чи не так?

Отже, підрядником за тендером став ФОП Казновецький Олег Ігорович. Роботи розпочалися 4 листопада 2020 року.

Ми вийшли на зв’язок з підрядником і розпитали про перебіг робіт, що тривають. Так, кількість і довжина дорожнього покриття становить 2 426 м2 бруківки. У тендері для виконавця робіт прописано лише ремонт дороги, проте за словами голови ОТГ Володимира Кравця в майбутньому – планується облаштувати тротуари, здійснити реставрацію огорожі, освітлення і можливо, зону відпочинку. Велику допомогу у здійсненні робіт надає ПАП «Добрий самарянин». Це і закупівля матеріалів, і надання чималої кількості необхідної техніки. По всій довжині дороги будуть вмонтовані засоби водовідведення, оскільки – це важлива складова тривалості експлуатації об’єкту.

На даному етапі: встановлено бордюри, укладено основу під бруківку, а третину бруківки вже укладено. Весь процес капітального ремонту йде до завершального етапу.

Людмила Брега, Тижневик «Сила слова»