Громадянам, які одноосібно обробляли у минулому році земельні ділянки понад 2 га, необхідно задекларувати доходи /01.05.2021/

деклараціяНагадуємо про початок деклараційної кампанії 2021.

Починаючи з 1 січня 2021 до декларування підлягають отримані фізичними особами доходи протягом 2020 року відповідно до норм Податкового законодавства, але податок з них не утримувався.

Ці норми розповсюджуються і на громадян, які є одноосібникам, що самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції. Такі громадяни зобов’язані задекларувати свої доходи та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи (п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ) в термін до 01 травня поточного року.
Також підлягають декларуванню доходи, отримані громадянами від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі – орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою).
Дохід від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, та дохід від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі оподатковується за ставкою 18 % податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору.
Зверніть увагу, що для фізичних осіб доступні он-лайн сервіси в Електронному кабінеті, до яких відноситься і послуга з подання Декларації про майновий стан і доходи.
Вхід до Електронного кабінету – за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.
Для роботи у приватній частині Електронного кабінету потрібно отримати кваліфікований електронний підпис у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.
Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу
Підписуйтесь на канали інформування ДПС:
facebook.com/TaxUkraine/