ВІЛЬНА І НЕЗАЛЕЖНА!

День національного Прапора і День Незалежності, що святкують в Україні у серпневі дні для багатьох громадян за 30 років вже стали улюбленими. На урочистості з цієї нагоди і у Вишнівецькій громаді вирушали родинами. Для багатьох цей день – це не просто можливість розважитись чи подивитись концерт, це справді свято, скроплене сльозами, іноді кров’ю.

Мешканці та гості Вишнівецької громади зібрались разом, щоб врочисто пронести прапор від перехрестя і до стадіону, де відбувся згодом концерт. До урочистої ходи доєдналися заступник голови Тернопільської ОДА Віктор Устенко, начальниця управління освіти та науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, голова Кременецької РДА Віталій Кудлак та голова Кременецької районної ради Світлана Кебалюк.

Біля пам’ятника Тарасові Шевченку відслужили священники Вишнівецького благочиння молебень за Україну.

На стадіоні всі присутні вшанували учасників бойових дій, які є мешканцями громади, а також загиблих у російсько-українській війні. У громаді 110 учасників бойових дій, 2 загиблих, три учасники померли уже після участі у війні, на мирній території.

Далі було представлено велику концертну програму самодіяльних колективів громади. Порадували виступами і зіркові гості – гурт «Фіра», авторка та виконавиця власних пісень Василина Зозуля, Світлана Тарабарова. Завершився захід опівночі неймовірними феєрверками.