Батьки новонароджених тепер можуть отримати грошову компенсацію за «пакунок малюка» у єМалятко

партнери 3444
У єМалятко вже доступна нова послуга — оформлення грошової компенсації за «пакунок малюка».
Послуга з призначення грошової компенсації “пакунок малюка” запроваджена завдяки спільним зусиллям Міністерства цифрової трансформації, Міністерства соціальної політики, Національної сервісної служби за сприяння Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.
Компенсацію можуть оформити тільки ті батьки, які не отримали «пакунок малюка» у пологовому будинку або управлінні соцзахисту населення за місцем проживання.
Щоб отримати кошти, потрібно заповнити заявку онлайн особисто одному із батьків за посиланням: https://diia.gov.ua/services/yemalyatko. А також відкрити спеціальний рахунок “Пакунок малюка” у будь-якому відділенні ПриватБанку. Кошти будуть зараховані тільки на цей рахунок.
Розмір компенсації становить 6 300 грн у разі подання заяви у грудні 2021 року.
Кошти можна використати на придбання дитячих товарів офлайн або у інтернет-магазинах, список яких розміщений на сайті Міністерства соціальної політики.
Нагадаємо
єМалятко — це 10 послуг за однією заявою, потрібних для немовляти. Основною та обов’язковою послугою є оформлення свідоцтва про народження, яке доставить кур’єр за зручною адресою. Додатково можна отримати ідентифікаційний код для дитини, задекларувати місце її проживання, виплату допомоги при народженні тощо. Отримання послуг за однією заявою позбавляє необхідності відвідування 11 установ, заповнення 37 документів, витрати 30 годин на ці відвідини та оформлення.
За майже два роки існування сервісу єМалятко вже понад 222 тисячі українців подали заявки. 89% батьків реєструють народження дитини саме через єМалятко. Тепер не потрібно стояти в чергах та відвідувати держустанови, адже подати заяву можна онлайн одразу після народження малюка.