Портал UNITED 24 – «єдине вікно» для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян

Про запровадження в рамках національної платформи «UNITED 24» – «єдиного вікна» для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян.

На виконання листа Мінцифри від 25 червня 2022 року №1/06-16-4965 ,,Про запровадження в рамках національної платформи ,,UNITED 24” ,,єдиного вікна” для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян”, районна військова адміністрація інформує, що Указом Президента України від 17 травня 2022 року № 344/2022 постановлено Кабінету Міністрів України забезпечити запровадження в рамках національної платформи ,,ЦМТЕБ 24” ,,єдиного вікна” для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямками, як: допомога Збройним Силам України; гуманітарна, медична допомога і допомога дітям; відновлення інфраструктури; цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

Постановами Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. № 472 ,,Деякі питання використання коштів, що надходять на офіційні рахунки для пожертв на підтримку України” та від 3 травня 2022 р. № 516 ,,Питання Єдиного державного веб порталу для збору пожертв на підтримку України ,,UNITED 24” затверджено Порядок використання офіційних рахунків для пожертв на підтримку України ,,United 24” і Положення про Єдиний державний веб портал для збору пожертв на підтримку України ,, United 24”.

Також на виконання зазначеного завдання Мінцифри створено Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України ,,UNITED 24” (далі – Портал UNITED 24). Портал UNITED 24 є зручним інструментом для збору коштів на офіційні рахунки Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства інфраструктури України.

За півтора місяці роботи кампанії було зібрано $60 млн, які вже ефективно використовуються міністерствами. Міністерство охорони здоровʼя вже закупили апарати ШВЛ для лікарень, а також займаються покупкою рентген апаратів.

Міністерство оборони закупили за гроші, які були пожертвувані через Портал UNITED24, велику партію бронежилетів і форми для наших захисників. Робота триває і Україна потребує більшого розголосу щодо потреб ключових міністерств.

 

Більше інформації можна дізнатися на Порталі UNITED 24 за посиланням https://u24.gov.ua/uk.

Підтримай Україну! Шукайте банер ,,UNITED 24” на головній сторінці нашого сайту.

ю24 банер

На виконання листа 
КРЕМЕНЕЦЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ 
№ 01-822/02-30 від 30.06.2022