Щодо реалізації проєкту «Діти проти війни»

діти проти війни лог

Відповідно до листа Міністерства молоді та спорту України від 18.04.2022 № 2064/15 обласна військова адміністрація повідомляє, що Міністерство молоді та спорту України разом з Центром Української Культури в Таллінні та Громадською організацією Фундація Тамари Коломієць «НОВОТВІР» організовують Міжнародний проєкт «Діти проти війни» (далі – проєкт).

Зазначений проєкт заснували українські та естонські арт-активісти, приєдналися творчі спілки, бібліотекарі, педагоги, доброчинці з Польщі, Чехії, Ізраїлю та Італії.

Актуальність проєкту полягає в допомозі українським дітям творити в тяжкі дні війни та вимушеної еміграції та усьому світу осмислити цінність миру, осягнути злочинну сутність тиранії та насильства, а також зберегти, меморіалізувати пам’ять про російсько-українську війну.

Під час проведення проєкту планується створити арт-об’єкти демонструючи можливості творчого осмислення дітьми феноменів війни та миру, а також:

  • створити перший в світі VR-музей, в якому будуть представлені роботи дітей в імерсивному середовищі, де вони були створені – укриття, метро, потяг тощо. А також окремі тематичні галереї, виставки: квітуча Україна, наші діти, де дорослі зможуть висловити свою любов та опіку до дітей в творчості та тематичні зали країн для творів дітей з усього світу;
  • підготувати електронну книгу робіт дітей, де збиратимуться кращі малюнки та твори дітей про війну і проти війни, яка буде доступна в Інтернеті як окреме видання, яке постійно поповнюється;
  • підготувати книгу з малюнками дітей, яка мандруватиме світом, розповідаючи про почуття дітей. Цю книгу вже почали виготовляти в Українському культурному центрі в Таллінні.

Запрошуємо долучитись до патріотичної ініціативи в різних форматах, а саме організація майстер-класів та роботи з дітьми, виготовлення малюнків, віршів, листів на фронт.

Виготовлені скани робіт з короткими описами необхідно завантажити на гугл-диск за посиланнями:

Посилання на укр. форму: https://forms.gle/XeqGMNmY1bgkzYSRA

Посилання на анг. форму: https://forms.gle/Xt8uEhJzNtFrbLhD8

Сайт проєкту: http://childrenagainstwar.kiev.ua/

Пошта проєкту: childrenagainstwar.ua@gmail.com.

Все робимо під тегою #ДІТИ_ПРОТИ_ВІЙНИ.

На сайті проєкту буде висвітлюватись активність молодіжних центрів і молодіжних ініціатив для дітей, арттерапія, майстер класів, психологічна підтримка, гуманітарні ініціативи, започаткувати рубрику – молоді герої.

Контактна особа: Мар’яна Ангелова, координатор проєкту, засновниця громадської організації «Фундація Тамари Коломієць «НОВОТВІР», (тел.: 0677418827).

На виконання листа
ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ 
ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
№ 05-6621/32 від 30.08.2022