📌“Твоя кров може воювати. Стань донором”

tsentry-krovi-453

Війна створює нові виклики – кров потрібна щодня як для порятунку українських воїнів, так і для мирних громадян, які страждають на агресію, розв’язану російською федерацією.

▪️В умовах воєнного стану стале забезпечення донорською кров’ю та її компонентами є однією з умов забезпечення обороноздатності країни та запорукою її національної безпеки. Війна створює нові виклики: кров потрібна щодня як для порятунку українських воїнів, так і для мирних громадян, які страждають від агресії, розв’язаної російською федерацією. Наразі важливо збільшувати запаси безпечної і якісної донорської крові, яка допомагає не тільки рятувати життя військових, а й проводити планові операції в тилу, приймати пологи, здійснювати трансплантації.

▪️Як стати донором?
Звернутися до центру крові (практично у кожному місті є центри крові або інші медичні заклади, де можна здати кров).
Записатися телефоном у базу донорів у центрах крові свого міста. Всі медичні заклади, які роблять запаси крові, мають власну базу донорів і за потреби крові зв’язуються з ними.

▪️Список центрів крові – за посиланням: https://utcc.gov.ua/de-mozhna-zdaty-krov/
Записатися онлайн в реєстр донорів. Кожен, хто бажає донатити кров, може зареєструватися на відповідних вебсервісах, внести туди всю необхідну інформацію і чекати повідомлення від координаторів.
Внести свої дані можна на ресурсі: https://www.donor.ua/

▪️Хто може стати донором?
Кожен дієздатний українець віком від 18 років. Серед обов’язкових вимог: маса тіла не менше ніж 50 кг і відсутність протипоказань до донорства. Про протипоказання детально можна прочитати тут: https://utcc.gov.ua/blooddonor/

Щоб стати донором, треба звернутися в центр крові
➡️ Список центрів: https://cutt.ly/DCP7glB
➡️ Зареєструватися: https://cutt.ly/PCP7xKv