Продовження програми держпідтримки для аграріїв до 30.11.2022

9-991545

Урядом прийнято рішення про подовження до 30 листопада поточного року терміну реєстрації заяв аграріїв у Державному аграрному реєстрі на отримання державної допомоги, збільшивши при цьому (на 100 млн гривень) загальний обсяг підтримки фермерів та інших виробників сільськогосподарської продукції.

Кошти, що надаються в рамках програм допомоги Європейського Союзу на підтримку суб’єктів господарювання агропромислового комплексу, використовуються за напрямами:

  • – бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;
  • – спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

Нагадаємо, що учасниками програми можуть бути лише ті виробники сільськогосподарської продукції, котрі зареєстровані у Державному аграрному реєстрі (ДАР) та відповідають її критеріям. Адже розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через ДАР.

За умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які мають від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Перші можуть отримати – 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тис. гривень. Другі – 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, але не більше 530 тис. гривень.

Важливо! Можливість подання заявок відновиться після того, як набере чинності відповідна постанова. Потенційним заявникам радимо перевіряти інформацію в ДАР.

На виконання листа 
Департаменту агропромислового розвитку 
Тернопільської ОВА №1-840/3.1 від 23.11.2022