Рекомендації щодо впровадження заходів для забезпечення енергетичної безпеки в опалювальному сезоні 2022–2023 року

проти зими 2446

“U-Lead з Європою” надає рекомендації організаціям та об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) щодо покращення опалювальних умов у цьому сезоні.

Рекомендації розроблені Програмою «U-LEAD з Європою» мають на меті надання практичних порад органам місцевого самоврядування для підготовки до опалювального сезону 2022–2023 років в умовах війни. Експертами узагальнено основні заходи для забезпечення реалізації повноважень місцевої влади щодо енергетичної безпеки громади. У першому розділі представлено низку заходів, які мають втілюватись ОМС на рівні громади. Акцентовано увагу на доцільності впровадження енергоменеджменту, включаючи енергомоніторинг, з метою забезпечення в громаді елементарної енергетичної стійкості. У другому розділі розкриті питання реалізації заходів на рівні окремої будівлі, які можна впровадити силами власних спеціалістів з мінімальними витратами бюджетних коштів.

У документі враховані особливості підходів до питань енергобезпеки на територіях різних типів, зокрема тилових та прифронтових.

Цей документ стане в нагоді посадовим особам ОМС, що працюють в сфері житлово-комунального господарства, керівникам комунальних закладів, об’єднань співвласників багатоповерхових будинків.

Ознайомитися та завантажити брошуру можна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1ldrwMTBTG0Y3AEkFtKG5kPZ9_KwuBlSQ/view?usp=share_link