Незвичайні зимові види спорту – як урізноманітнити спортивне проведення часу взимку

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ФІЗИЧНОГО ЗДОРОВ’Я НАСЕЛЕННЯ “ СПОРТ ДЛЯ ВСІХ ”

Як зробити так, щоб зима запам’яталася цікавими спортивними пригодами? Просто потрібно відкрити для себе нові незвичайні зимові види спорту. Зараз, окрім лиж, ковзанів та саночок, в розпорядженні шанувальників активного проведення часу взимку на свіжому повітрі є багато різноманітних та цікавих нових розваг. Деякі з них проходять на спеціально обладнаних майданчиках. Але є і такі, які під силу організувати навіть у себе на подвір’ї. Головне – це бажання і азарт, розповідають фахівці Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Пропонуємо зупинитись на деяких з нетрадиційних зимових видах спорту більш докладно.

Брумбол

Брумбол

Це модифікація хокею, тому не дивно, що зародився брумбол в сніговій Канаді. Спортсмени грають без ковзанів і ганяють мітлами звичайний м’яч. Правда, ця мітла вже мало нагадує свою автентичну форму. Швидше, це можна назвати палицею з пластиковим наконечником, розширеним донизу.

Взуття в даному випадку покликано максимально захистити гравців від падінь, тому воно виготовлено з особливих матеріалів. Якщо ви захочете втілити щось подібне в життя, то варто запастися самими неслизькими  черевиками.

Снігоступінг

снігоступінг

Якщо вам набридли звичайні лижі, то варто спробувати новий цікавий вид спорту. Сьогодні багато туристичних фірм стали пропонувати одноденні прогулянки або тривалі походи на снігоступах. Дані пристосування не набагато більші і ширші за черевики. Дека з кріпленням забезпечена підйомником на п’яті. Кататися на них можна як тихим кроком, так і розігнавшись до хороших швидкостей.

Виробники випускають різні моделі, придатні для прогулянок, бігу, полювання, альпінізму, універсали тощо. Скоба на лижах дозволяє за необхідності легко підніматися або спускатися.

Снігоступи в тому чи іншому вигляді здавна використовувалися у всіх засніжених місцевостях, з їхньою допомогою людям було простіше ходити по заметах. Вони також відомі під назвами індіанські або канадські лижі. Найпростіша конструкція являла собою прив’язані до взуття дощечки, потім каркас з дерева або кістки з натягнутими смужками шкіри у вигляді сітки.

«Пляжний волейбол» на снігу

пляжний волейбол на снігу

Він явно припаде до смаку тим, хто скучив за літом. Звичайно, купальник на такі змагання не одягнеш, але атмосфера там панує не менше спекотна. Для гри знадобляться всі ті ж сітка, м’яч і майданчик тих же розмірів, тільки зі снігом. З боку дійство виглядає так, ніби врозпал звичайного матчу на пляжі випав сніг і все одяглося в теплий одяг. Правда, партії тривають не так довго – до 11 очок.

Це новий зимовий вид спорту – йому всього близько 20 років, але в європейських країнах незвичайний «пляжний волейбол» вже став популярним. У багатьох містах проводяться масові змагання, що збирають численних бажаючих.

Айсклаймбінг

айскламінг-sportishka-com-p-sportivnii-alpinizm-turizm-krasivo-foto-1

Це заняття підходить тільки тим, хто вже мав справу з льодорубом, кішками, страховкою і іншої екіпіровкою альпініста, і хоче отримати ще більше адреналіну. Завдання спортсмена полягає в тому, щоб видертися на крижаній схил. Це можуть бути як справжні гори, так і штучні спортивні споруди для зимових видів спорту. Особливих правил тут немає – головне піднятися на вершину.

Заняття це вже точно не назвеш розвагою, адже ризик отримати травми на крижаній поверхні набагато більший, ніж на звичайній скелі. Проте, знаходяться сміливці, готові підніматися по замерзлих горах вище і швидше за всіх. Можливо, їх спокушає той факт, що чим менше у тебе конкурентів, тим більше шанс бути краще за всіх?

Підготовлено за матеріалами Інтернет-видань. Фото ілюстративне із відкритих джерел мережі Інтернет