Лідерство, ідеї, демократія!

logo_decentralization-f64b0f8e7afb438314da75098a5c73c1062988731bd4b978315781efa71585ad

Що потрібно для якісних змін в управлінні громадами і впровадження інноваційних рішень? Насамперед – нові лідери. Програма DOBRE запрошує молодих ініціативних людей з громад-партнерів взяти участь у молодіжній школі «DOBRE-ЛІД: Лідерство, ідеї, демократія» і стати такими лідерами.  Учасники школи матимуть можливість зміцнити свій лідерський потенціал, отримати розуміння належного урядування, і побачити, як можна досягти кар’єрного успіху у сфері місцевого самоврядування та змінювати життя своїх громад на краще. І все це – в інтерактивній формі симуляційних сесій, креативних завдань, розв’язання реальних проблем громад. Випускники школи матимуть розуміння, навіщо і як вони можуть долучитися до впровадження або поліпшення практик урядування у своїх громадах, вмітимуть генерувати ідеї і проекти для вирішення проблем громад, навчаться доводити на практиці свій потенціал приносити користь громаді й отримають шанс стати справжніми місцевими лідерами, готовими зайняти керівні позиції у своїх громадах.

Основні теми школи: належне урядування, громадський нагляд і доброчесність, вирішення проблем, дизайн-мислення для нестандартних рішень.

Ми шукаємо саме вас, якщо ви маєте цікаві ідеї і готові впроваджувати їх у своїх ОТГ. Приєднуйтесь! Буде цікаво і весело.

Заповнити заявку на форум можна тут – https://goo.gl/forms/L9MC1PTZr0LPYN4J2

Умови і правила.  До участі у конкурсі запрошуємо молодих людей від 16 до 35 років, які проживають на території ОТГ, що беруть участь у програмі DOBRE.  Повний перлік є тут та тут. Відбір учасників – на конкурсній основі. Щоб взяти участь у конкурсі, будь ласка, заповніть аплікаційну форму онлайн. Надсилаючи заявку, заявник погоджується з умовами участі у проекті. Неповні та невчасно подані заявки розглянуті не будуть. Кінцевий термін подачі заявок – 11 лютого 2018 року.

Групи учасників будуть визначені організаторами на підставі інформації, отриманої з заявок, з метою забезпечення рівного регіонального представництва та надання можливості учасникам налагодити контакти з молоддю з ОТГ з інших областей. Програма DOBRE забезпечує проживання та харчування учасників під час проведення школи, та відшкодовує вартість проїзду за наданими залізничними / автобусними квитками.

 

Бажаємо успіху та чекаємо на заявки.

***

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

 

Джерело: http://ucmc.org.ua/uk/dobre-lid/