У Вишнівецькій громаді стартував проект “Міняю школу”

У вівторок, 6 лютого був перший день, коли учні 10 класів мали можливість повчитися в іншій школі. Подібна акція – це ініціатива відділу освіти, культури, молоді та спорту Вишнівецької селищної ради, яка виникла після спілкування з учнями та вчителями шкіл громади.

Перший день експериментального проекту«Міняю школу» подарував учасникам обміну та їх вчителям багато незабутніх вражень та емоцій. Десятикласники шкіл Вишнівецької ОТГ спробували працювати у новій навчальній команді. А щоб день був позитивним та емоційним у Старовишнівецькій ЗОШ новоорганізований учнівський колектив крім уроків брав участь у тренінгах, імпровізованих інтерв’ю, колективних творчих справах.

 

Ось як цю подію коментує начальників відділу освіти Марія Погранична: “Захід спрямований на те, щоб учні 10 класів громади змогли здружитися, обговорити плани на майбутнє. Педагогічні колективи закладів освіти, особливо ті, хто планує взяти участь у конкурсному відборі для створення опорної школи, мають показати, що усі вони готові покращувати якість надання освітніх послуг. Для учнів забезпечено довіз до сусідніх закладів, створені комфортні умови перебування. У кожній школі з учнями спілкуються психологи, виховники. У середу усіх чекає ще один цікавий навчальний день, а в четвер учні 10 класів зможуть обговорити результати проекту, напрацювати дружні поради для педагогів та батьків, візьмуть участь в інтелектуальній грі “Що? Де? Коли?”

Запрошуємо до обговорення проекту у соціальних мережах небайдужих до освіти людей. Ми відкриті до спілкування і будемо вдячні за хороші практичні поради. А ще обов’язково хочемо почути думку школярів, адже цей проект для них і заради них.”