“СОКІЛ” (“ДЖУРА”) – справжній поступ молоді до сили та досконалості

Всеукраїнська дитячо-юнацька, військово-патріотична гра «Сокіл» (“Джура”) є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, важливим засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Метою гри є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.
11 травня на місцевому стадіоні відбувся І етап змагань між командами шкіл Вишнівецької ОТГ. Капітани команд «Бодак» (Бодаківська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Бутинська Січ» (Бутинська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Сокіл» (Вишнівецька ЗОШ І-ІІІ ст.), «Мрія» (Старовишнівецька ЗОШ І-ІІІ ст.) гордо, під виконання Гімну України підняли національний стяг. Відкрили змагання привітальним словом голова ОТГ, начальник штабу Володимир Кравець, начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради, заступник начальника штабу Марія Погранична. Благословив початок змагань та окропив присутніх свяченою водою настоятель храму Вознесіння отець Василь Дідик. Завідувач методичного центру Вишнівецької ОТГ Наталія Панонько та методист Олександр Косяк оголосили порядок проведення змагань.
Учасники змагань пройшли 10 випробувань: представлення команди та марш з піснею – у цій номінації кращими були «Мрія» та «Бутинська Січ»; стройова підготовка – відзначилася «Мрія» та «Бутинська Січ»; розбір та збір автомата АК 74 – відзначилася команда «Сокіл» (Христина Стечишин виконала це завдання за 28 секунд, а Назар Довгаль – за 32 секунди); медико-санітарна підготовка – найкращий результат у «Бутинської Січі». Професійно надала першу допомогу Анастасія Волинська. Теоретичну частину якісно виконала команда «Сокіл».
У змаганнях із стрільби відмінно показала себе «Мрія» і її лідер Аліна Дорожинська. Другою була вишнівецька команда. У бігу на 30 метрів перемогла команда «Сокіл». Найкращими в особистому заліку стали Дмитро Пойдич, Роман Горошко, Любомир Хоміцький, Роман Шишлов, Андрій Буковський, Олександра Пойдич, Христина Стечишин.
У віджиманні кращими були представники команд «Сокіл» та «Бутинська Січ». Відзначились Сергій Сидорчук і Любомир Хоміцький.
Влучно потрапляли в кільце команди «Бодак», «Бутинська Січ» та «Мрія». Швидко і якісно встановили намет учні «Бодак». Вони і «Мрія» були найсильнішими у перетягуванні канату.
У підсумку команда «Бутинська Січ» набрала 43 бали, «Мрія» -42 бали, «Бодак» та «Сокіл» – по 41 балу з 55 можливих.
Цей сонячний день надовго запам’ятається учасникам, організаторам та глядачам змагань. Це справжній поступ українців до сили, досконалості, любові. Учасники команд проявили найкращі якості, відчули свої сильні та слабкі сторони. Це спонукає до подальшої праці, адже 5-9 червня відбудуться обласні змагання Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл».
Маємо надію, що почали справу в добрий час і в пріоритеті нашого молодого покоління буде здоровий спосіб життя та любов до України. 


ОЛЕКСАНДР КОСЯК,
методист методичного центру Вишнівецької ОТГ

Більше фото у фотогалереї 2018