Он-лайн сервіси від юстиції для громадських діячів, активістів та зацікавлених мешканців

Чи можна без черг зареєструвати громадську організацію, чи друковане ЗМІ, започаткувати свій бізнес? Можна, і ця процедура зараз максимально спрощена завдяки сайту «ОН-ЛАЙН БУДИНОК ЮСТИЦІЇ».

маю-право-1024x583

Чи можна без черг зареєструвати громадську організацію, чи друковане ЗМІ, започаткувати свій бізнес? Можна, і ця процедура зараз максимально спрощена завдяки сайту «ОН-ЛАЙН БУДИНОК ЮСТИЦІЇ». Знайомство з можливостями дистанційних сервісів відбулось під час інформаційної зустрічі – консультації з представниками громадських організацій, активістами та мешканцями Краматорська за ініціативи ГО «Точка доступу».

Особливу увагу присутніх привернула можливість полегшення реєстрації саме неурядової організації. Тож для цього вам необхідно перейти за цим  посиланням https://online.minjust.gov.ua/dokumenty/choise, обрати вкладку «Реєстрація громадської організації», заповнити всю необхідну інформацію (за формою, що наводиться на сайті) та чекати на відповідь щодо коректності наданих документів. У разі необхідності внесення змін до наданих вами паперів, ви отримаєте коментар від співробітників юстиції, легко внесете зміни та потім, з добіркою вже затверджених документів, підете до юстиції у своєму місті та зареєструєте організацію.

За словами співробітників юстиції, в онлайн-режимі впроваджені саме ті послуги, надання яких викликає на даному етапі найбільші черги, створює бюрократію і сприяє виникненню зловживань. Он-лайн будинок юстиції – це повністю прозора автоматизована система.

Також під час консультації відбулась презентація проекту «Я маю право», завдяки якому кожен громадянин може підвищити свій рівень знань щодо своїх прав у різних сферах життя та посилити свою спроможність захищати свої права.

Захід організовано спільно Головним територіальним управлінням юстиції у Донецькій області та ГО “Точка доступу” в рамках проекту “Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій ХАБів”. Проект підтримується Програмою розвитку ООН “Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні”, та реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Джерело: https://www.prostir.ua/?news=on-lajn-servisy-vid-yustytsiji-dlya-hromadskyh-diyachiv-aktyvistiv-ta-zatsikavlenyh-meshkantsiv